E-shop https://www.autodiagnostika.jantolak.sk/

Dyna - Ford Galaxy I 1.9TDi, 81kW, r.v. 2000 - Prodáno

Ukažte svá auta a třeba napište něco o sobě.
Zamčeno
Dyna
Uživatel
Uživatel
Auto: Ford Galaxy I 1.9 TDi 81 kW r.v.2000
Kontaktovat uživatele:

Re: Dyna - Ford Galaxy I 1.9TDi, 81kW, r.v. 2000, automat

Příspěvek od Dyna » 29 črc 2015, 21:39

Náhodou občas kola přeběhnu. Shodou okolností naposledy před 14 dny než sem jela do Jičína
skype- Hanavoj1
http://kadett-gsi.napady.net/galerie/ko ... zhled.html můj nejlepší výtvor. bohužel bývalý

Dyna
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dyna » 30 črc 2015, 23:35

Všechno je prej jednou poprvé, tak proč ne. Prošla sem pár e-shopů, několik inzerátů a obvolala pár vrakáčů. novej chladič u auto kelly cca 1800 a na jednom vrakáči docela velkým chtěli za použitej 3000. Asi sem se měla zeptat, jestli to mám i s přehozením, když je dražší než novej :) no jo, to je to moje dlouhý vedení
skype- Hanavoj1
http://kadett-gsi.napady.net/galerie/ko ... zhled.html můj nejlepší výtvor. bohužel bývalý

the.max
Uživatel
Uživatel
Auto: Ford Galaxy IV 2.0.TDCi 154 kW r.v.2017
Obdržel "To se mi líbí": 1 krát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od the.max » 31 črc 2015, 11:08

Nechci ti do toho kecat, ale obecně levnej chladič z druhovýroby, je levnej proto, protože je ošizenej na materiálu. Já musel měnit (po zásahu jednoho pseudo-automechanika) kondenzátor na klimatizaci, protože když měnil vysoušeč a nešla mu vyndat ta zátka, tak jí prostě po stěně provrtal a samozřejmě zkurvil stěnu na kondenzátoru. Po výměně, aby to asi jako neutíkalo, tak to zalepil silikonem. Nicméně, když jsem to zjistil, tak jsem to vyndal a začal shánět novej. Byl jsem i u chlapa, co vyrábí a opravuje chladiče, ten mi ukazoval rozdíly mezi originály a druhovýrobou. Druhovýroba mívá poloviční, nebo i ještě slabší stěny materiálu, takže se může stát, že pojedeš kilo, trefíš čmeláka kterej ti proletí přední maskou a prorazí ti chladič. Takže zkus si ho nechat opravit, pokud teče, nebo fakt holt vrakáče.
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Titanium 2017 154kW BiTurbo
Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG

Dyna
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dyna » 31 črc 2015, 13:11

Nechám si poradít :-) Opravdu mám dlouhý vedení, vůbec mě to nenapadlo nechat ho opravit

Zatím jsem ještě ve stádiu rozkladu
Obrázek
Obrázek
skype- Hanavoj1

the.max
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od the.max » 31 črc 2015, 21:28

Hele, kde máš motor? Já když zvednu kapotu, tak nikam nestrčim ani ruku, natož abych mohl bezbolestně vyndat chladič :-D

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+

Dyna
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dyna » 31 črc 2015, 21:48

Já ten předek mám celej dole, před chladičema je ještě taková ocelová výstuha, ta je dole a směrem do motoru když se sundá plast na kterým jsou sahary, tak tam vznikne cca 5-10čísel není to moc, ale taky kuchat jen tak na zemi chladiče ven to je jak ježek v kleci. No co aspoň se nenudím. Místo budování ohniště a posezení z pneumatik v zahradě kuchám se synátorem auto :) Aspoň začíná brzo, třeba se mu to bude hodit. Jsou chvilky kdy mě i pobaví. Místo sikovek hledá sikorovky a podobně.
skype- Hanavoj1

Dyna
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dyna » 01 srp 2015, 15:15

A trochu z jinýho konce. Tak se jezdí z dovolené. Na dovolenou s poloprázdným autem a zpět s tímhle :mrgreen: V zadu byly jen 2sedačky pro děti, mezi nima stála pračka. Kufr mluví sám za sebe:) Na druhé fotce pak je takovej menší zlepšovák co mě napadl. Je to asi síť co se dává za zadní sedadla při převozu zvířat nebo něčeho. Já sem ji zahákla za horní madla a vozím tam molitanovou přebalovací podložku na prcka, na dovolené jsem tam měla matraci, nebo tam mám hozený oblečení a podobně. Ze zadu auta se tam dá jednoduše dostat, třeba to někdo využije. :) To jen pro inspiraci
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
skype- Hanavoj1

Kamillo
Uživatel
Uživatel
Auto: Ford Galaxy II 1.9 TDi PD 85 kW 2001

Příspěvek od Kamillo » 23 srp 2015, 01:40

Hej Dyno ty seš génius!!!
Tohle je fakt inspirace. Já si celé prázdniny lámu hlavu, jak převážet v narvaném autě - kufru (máme 3 děti, kočár a violoncello) rozložený model elektrovětroně. Má to křídlo 2m, které jsem přivazoval mašlou za ty madla k jednomu z boků a furt jsem trnul, jestli se tomu něco za jízdy nestane. TA SÍŤ JE SUPER!!! Obšlehnu to a křídlo i s trupem zašoupnu takto pod střechu, jupí :lol: Zdarec z Kroměříže ;-) :smt023
Host do domu - čagan do ruky :-)

the.max
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od the.max » 24 srp 2015, 16:38

Zajímalo by mě, jak by se na to ale tvářili ti co pomáhají a chrání. Už slyším jak říkají, že při krizovém brždění ti to co máš v síti popadá na hlavu, ty se lekneš a způsobíš dopravní nehodu :-D

Dyna
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dyna » 24 srp 2015, 19:31

párkrát mě stavěli a neříkali nic, už to tak vozím dlouho. Ale já tam většinou vozím oblečení, nebo kus molitanu a podobně.
skype- Hanavoj1

MVano
Uživatel
Uživatel
Auto: Ford Galaxy III 2.0 TDCi 103 kW

Příspěvek od MVano » 24 srp 2015, 20:40

Aby mi můj větroň, 2500g s duralovým kuželem vepředu, při brždění přistál na krku zezadu... No nevím asi by jsme si, už o tom nepovídali... Proto modely vozím v kufru a proto jsem si koupil Galaxíka. Jiný důvod ani vlastně nemám. Teda jenom to pohodlí a lenost :lol:
Mám odzkoušené, že trup dlouhý 1650mm se s rezervou vejde na roletu, napříč, dozadu za opěrky hlavy. To je podle mého určitě lepší, protože tam se může zastavit o ty opěrky. I když dokonalé to taky není.
Na druhou stranu, nejezdíme proto, aby jsme se vybourali. Ale jeden nikdy neví. No a pak si vyberte... :mrgreen:

Kamillo
Uživatel
Uživatel
Auto: Ford Galaxy II 1.9 TDi PD 85 kW 2001

Příspěvek od Kamillo » 24 srp 2015, 22:48

Každopádně je to koleda o pozornost při silniční kontrole, o tom žádná.
Že je to lepší na roletě (i když taky né ideál), to taky moc dobře vím :-D Jenže když si přečteš MVano můj příspěvek pozorně, tak zjistíš, že věci pro 2 dospělé + 3 děti + kočár + violoncello (150x65cm) do kufru pod roletu bohužel nemám šanci naskládat. A ani nad roletu nedáš 2m křídlo našíř ani jakkoli na koso, když máš v prostřední řadě 3 sedačky s rarachama. Mám konstrukční balzové, takže musím fakt opatrně. Trup je lamino a když to jen trochu jde, zapíchnu ho do tašky mezi věci kuželem dolů. S váhou jsme na tom podobně. To křídlo nepředstavuje v síti vůbec žádné nebezpečí páč a) nic neváží a b) a to hlavně - bude perfektně zajištěno proti posuvu. To je jen otázka technologie a nápadu. Mám v něm 3 díry na šrouby, kterýma se přitahuje k trupu. Stačí pevný špagát a přivázat k síti, síť na horolezecké karabiny k madlům a no problém :smt023
Takže objektivní obavy pro provoz a jízdu s rodinou, kterou ano - nechci zabít, nejsou. Možná by bylo povídání s PČR, ale to budu řešit, až taková diskuse nastane. Pro mě je ten nápad Dyny opravdu inspirace. :cool:
Host do domu - čagan do ruky :-)

Dyna
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dyna » 26 srp 2015, 09:50

Ono cokoliv co je v autě navíc tak o tom by se dalo s policajtama debatovat. Já třeba když postavila kadeta, tak jim vadilo vnitřní osvětlení. Pod nohama jsem měla přidělaný led diody a to jim hrozně vadilo. Pak mě stavěla druhá hlídka a ti prděli na nějaký světýlka a s autem se fotili, takže je to spíš o tom na koho člověk narazí.
skype- Hanavoj1

MVano
Uživatel
Uživatel
Auto: Ford Galaxy III 2.0 TDCi 103 kW

Příspěvek od MVano » 26 srp 2015, 18:49

Kamillo: Taky mám balzové. Do budoucna to hodlám řešit rakví na střechu. Nic jiného mne už nenapadá.

Dyna
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dyna » 06 čer 2016, 00:06

píšu blbosti, proto smazáno
skype- Hanavoj1

Zamčeno