Co si pamatuju, tak ve Forscan byla kalibrace elektronické ruční brzdy. V servisních funkcích. Je tam u modulu ABS - Vstoupit do režimu údržby elektonické parkovací brzdy.
Takhle. Já zajel do své garáže, nezatahoval jsem tu ručku, normálně zvedl kolo, vyměnil kotouč i destičky a dal na zem. A tak jedno kolo po druhém. A nakonec nastartoval, projel, zkusil ručku a vše v pořádku. Nic jsem neřešil.
Tak mě se tam destičky bez odbloku nevešly. Takže návod na roztažení el. ruční brzdy bez použití diagnostiky. Auto musí být odbržděné. Sešlápnu plyn, zapnu zapalování a zmáčknu tlačítko parkovací brzdy (odbrzdit). Držím plyn, držím tlačítko a vypnu zapalování. Do pěti vteřin zapalování zapnu a brzdič se začne otevírat. Držím, dokud nepřestane. Můžu pustit. Rozsvítí se žlutá kontrolka. Pak jde brzdič zamáčknout a je možné vyměnit destičky. Zpátky vše vrátim tak, že sešlápnu plyn, zapnu zapalování a tlačítko ručky vytáhnu (zabrzdit). Vše držím, vypnu zapalování a opět do pěti vteřin zapnu. Motorek se rozjede. Držím, dokud nepřestane. To je vše