Zvažuji si pořídit rázový utahovák (primárně na výměnu kol), ale pneumatický. Mám kompresor 50L nádoba, dva válce, Scheppach HC 53. K tomu 20+10m hadice s vnitřním průměrem 9mm. Přezouvam si kola sám, dřív 2 auta, teď už to jsou tři (moje Galaxy, manželčina Opel Corsa a teď nám přibyla i Mazda3).
Elektrický ani aku mě nelákají, už by byl další system do baráku.
Na Galaxy je předepsaný moment 160 nebo 170 Nm. Dotahuju vždy momentovým klíčem a i tak mám pak při povolování někdy problém, musím se na klíči zhoupnout celou váhou aby povolil. Proto taky chci něco silnějšího. Nemáte nějaký spolehlivý a ověřený typ, cenově tak do/kolem 2tis Kč? Co jsem tak v pozoroval z různých diskuzí, měl by umět aspoň 400-500Nm.
Ten pneumatický z Lidlu ve mě budí rozporuplné pocity: někdo ho chválí, jinému zase nepovolí kola ani na Fabii, nebo se rovnou podělá. Ten jsem z výběru vyřadil.
Líbil se mě od Güde 40122, resp. Güde Twin Hammer 1/2“, ale nenašel jsem k němu nějaké pořádné zkušenosti.
Jsou tu pak i dražší značky: Würth, Hazet, Yato, Aircraft, Metabo... Určitě jsou kvalitnější ale podstatě dražší. Ale zatím se peru s tím dát za to 4-6 tisíc a vytáhnout to jen párkrát za rok. Anebo se to vyplatí?
Díky za radu.