Na ceste domov z dovolenky v Taliansku mi po 100 km (domov sme to mali este dalsich cca 1000 km) na dialnici odisiel alternator. Nasledoval odtah do servisu. Nakolko to bolo v piatok v noci, a servis zacinal az v pondelok rano, dovolenka sa neplanovane predlzila a predrazila. Novy alternator zohnali az na utorok rano, vymena vraj na 3 hodiny, cena spolu 420 €. K autu som sa dostal v utorok o 17:00 a hned sme vyrazili na cestu domov. Domov sme prisli v stredu rano.
v strvtok rano som isiel dalsich 150 km do Ruzomberka na vymenu oleja v prevodovke (preplach prevodovky, vymena oleja v prevodovke, vymena filtra v prevodovke, diagnostika vozidla). Tam absolutna spokojnost so servisom - 260 €.
Specializuju sa len na automaticke prevodovky, preto som aj isiel az tak daleko. Nechcel som ani len vymenu oleja nechat na kohokolvek
S prevodovkou je vsetko v poriadku a olej tam uz meneny bol aj predtym (to som vedel, nakolko mam auto z Nemecka od mojej rodiny).
V piatok sa pridavam k plynarom (LPG). Bude to trvat 2 dni (6.9 + 7.9.2018) a stat 1440€. Chcem tam dat v servise aj vymenit olej, olejovy filter, palivovy filter, vzduchovy filter, brzdovu kvapalinu.