Ford Galaxy
https://www.ford-galaxy.cz/

Nefunkční klima
https://www.ford-galaxy.cz/viewtopic.php?f=21&t=3041
Stránka 1 z 4

Autor:  benik1984 [ 24 kvě 10, 17:20:27 ]
Předmět příspěvku:  Nefunkční klima

Tak jsem si pustil asi po 3 týdnech ve svém S-Maxu klimu a asi nic... Fouká to silně, ale zima žádná.. z auta nic neteče a ani nic neteklo... Trubky jsou taky neporušené.. Nějaká rada co zkontrolovat? Případně kam se podívat? Pozná to diagnostika? Díkec za info..

Autor:  Lada [ 24 kvě 10, 17:24:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunkční klima

Diagnostikou bys měl zjistit závadu.
Máš pravděpodobně málo chladícího média a klima Ti nesepne.

Autor:  benik1984 [ 08 čer 10, 16:13:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunkční klima

Novinka... Dneska jsem byl v servisu. Klima má prasklou trubku, která vede od kompresoru k výparníku. ta polovina co vede za motorem. Udělali mi "obrovskou radost" výslednou cenou. 3200,- Materiál a 5200 Práce.... Celkem 8400 před dovolenou na chuť. Mechanik mi bokem řekl, že se to stává, protože vzadu mi tu trubku ošoupala nějaká hadice co tam není od výroby dotažená a že se to prostě časem prošoupe... prý už x krát... Tak mám vyděláno.. Doporučuji všem se na to mrknout ať neplatíte jako já... :cry: Jinak díl budě nejdřív za 14dní, tak tady asi do té doby chcípnu...

Autor:  speedy [ 09 lis 11, 21:41:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunkční klima

Mám GII a s klimatizací jsem byl za tři roky šestkrát na opravě. Už nechtějí opravovat ani GII, Alhambry a Sharany. Je to hlavní důvod, proč se ho chci zbavit. GIII má údajně s klimou taky časté problémy. Máte někdo nějaké zkušenosti????

Autor:  benik1984 [ 10 lis 11, 8:54:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunkční klima

Já mám S-Maxe a předpokládám, že trubky jsou tam asi stejné? Kromě závady,která je nahoře, jsem kromě jednou spálené pojistky a jednoho záhadného vymrznutí displeje klimatizace (po nastartování zmizel a již se nikdy neobjevil), žádný problém neměl.

Autor:  yogifrenk [ 10 lis 11, 9:38:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunkční klima

i g1 mají problémy,us to neplním,kaslu na to,kdysi klima nebyla a taky jsme jezdili,tak co se nervovat :smt116 proto je na :smt1133: tolik oken :)měl jsem xantii a za celych 6let jsem klímu nedoplňoval a nechladila,ale mrazila,hold každé auto ma nějakou neřest [-X

Autor:  jozin [ 11 lis 11, 18:53:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunkční klima

Na Smaxu v 80000km prosekaný chladič klimy.Velice malé dírky asi od kamínků.Unik chladiva trval asi 14 dní.Cena opravy 15000Kč,a tři návštěvy ve Fordu.

Autor:  vasfire [ 09 kvě 12, 8:02:03 ]
Předmět příspěvku:  nefunkční klima

Ahoj hoši, po zimě mi nejde klima. Kompresor vůbec nic nedělá. Tlak je prý v pořádku. Tedy zbývá elektronika. (relé, čidla) Neměl jste s tím někdo už špatnou zkušenost?

Autor:  benik1984 [ 09 kvě 12, 8:18:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: nefunkční klima

No já jsem zažil něco podobného.. Prošoupala se mi trubka od klimatizace hodně vzadu blíž ke kabině a motorem. Nebyl tam dostatek chladícího média a tak kompresor vůbec nefungoval.. Prý to dělá samo, aby se nezadřel. Zkoušel si těsnost soustavy a dostatek chladiva?

Autor:  vasfire [ 09 kvě 12, 13:39:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: nefunkční klima

jojo, však píšu, tlak je v pohodě, náplň tam je.

Autor:  honzik_23 [ 10 kvě 12, 13:50:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunkční klima

benik1984: píšeš to správně, když není v okruhu dostatečný tlak chladiva, tak se vůbec nesepne spojka kompresoru.

Taky si dejte bacha na jednu věc: většina kompresorů v autoklimatizacích má ucpávkové těsnění na hřídeli, které těsní dobře jen tehdy, pokud je dostatečně smáčené olejem. Takže když klimatizaci dlouho nespustíte, může se stát, že ucpávka vyschne a přestane těsnit - to pak chladivo uteče rychle.
Je tedy dobré i přes zimu aspoň tu a tam klimatizaci pustit, aby se kompresor proběhl.
Možná to znáte a je to nošení dříví do lesa, ale pro jistotu :-)

Autor:  vasfire [ 10 kvě 12, 18:50:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunkční klima

zkusim to o víkendu prolést. vezmu zkoušečku a projdu elektriku, kam jde proud. Hledal jsem ten senzor měření tlaku. jeden jsem našel na nalevo vzadu za motorem na trubce klimy. zkusim konektor na chvíli propojit jestli se kompresor pak nehne..
Pak bych alespoň věděl, že je to problém buď s tlakem nebo s čidlem.

každopádně asi bude ještě někde jinde jedno čidlo pro druhý okruh.. no budu hledat... :roll:

Autor:  vasfire [ 24 kvě 12, 13:23:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunkční klima

Problém vyřešen.
Jen pro info, klima se spustí (nějak) i po odpojení čidla tlaku klimy i po odpojení konektoru ze sahary.
Já měl problém takový:
Na diagnostice jsme našli chybu od klimy, smazala se chyba a klima se rozeběhla, neběžela však sahara. Proto se klima zablokovala, protože by se neuchladila. Celý problém byl, že zateklo trochu vody do kabelu (slabý růžový) mezi saharou a počítačem, co je schovaný na nádrži odstřikovače. Kabel uvnitř bužírky úplně uhnil. Takže to vyřešilo cca 5 cm drátu naletovat novýho.
Každopádně bez diagnostiky a umazání chyby bych se nikam nedostal.

Autor:  MichalP [ 12 črc 12, 17:36:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunkční klima

Taky přidám trochu do mlýna,

20.3 jsem zjistil, že klima nechladí, v servise zjistili, že nějakým záhadným způsobem uteklo medium. po natlakování a testu nic nikde neutíkalo a krásně chladilo, cena 3500,-.
6.7 opět přestal maxouš chladit, vzal jsem fakturu a jel na reklamaci, auto si tam nechali a za dvě hodiny volali, milej pane, stříká to kolem řemenice u kompresoru a i od obou trubek co vedou z kompresoru, tyto díly se musejí dát nové a teď to překvapení, nový kompresor 23000,- + dvě trubky po 2000,-.
Na reklamaci uznali novou náplň 2000,- a práci, počítám , že bude kolem 5000,-, ale i tak tam žuchnu za cca 27000, to ty prázdniny hezký začínají.
Zítra má být opraveno, tak jsem zvědav.
Je to v autorizovaném servise Ford.

Autor:  vasfire [ 13 črc 12, 7:03:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nefunkční klima

To by mě omylo.. každopádně bych určitě nekupoval nový klimakompresor u "vyměňovačů" forda... a nějak to poskládat jinak, 20tis bys minimálně ušetřil ...
http://sluzby.bazos.cz/inzerat/16960178 ... mesicu.php

Stránka 1 z 4 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/